Inrichting

  • Drie gastenkamers; het Tineke Breiderhuis beschikt over drie gastenkamers. Deze kamers zijn ingericht met elektrisch verstelbare hoog-laagbedden, medische (anti-decubitus) matrassen en aangepast meubilair (elektrische sta-op-stoelen). Elke kamer heeft ook een digitale tv- en geluidinstallatie en bergruimte voor kleding en persoonlijke bezittingen. Aan de wanden is een systeem voor het ophangen van persoonlijke zaken zoals foto’s of bijvoorbeeld een schilderij. Er is een apart draadloos alarmeringssysteem voor het oproepen van de verzorging voor zowel de gasten als het bezoek.
  • Eigen badkamer; elke gastenkamer beschikt over een ruime aangepaste badkamer. Deze badkamers zijn uitgerust met een douche, vaste wastafel, opbergruimte voor persoonlijke zaken en een afgesloten kleine koelkast voor het opbergen en koelen van medicatie.
  • Centrale huiskamer; in de centrale huiskamer kunnen onze gasten en hun bezoekers samenzijn. In deze kamer staan een grote (lees)tafel met acht stoelen, een comfortabele zithoek en een tv- en geluidsinstallatie. Ook is er een pantry met koelkast en koffie- en theevoorzieningen voor eigen gebruik. Verder is er een aangepast toilet te vinden.
  • Lekker buiten op het terras; het buitenterras is bij aangenaam weer een prettige plek om te verblijven. Het terras is bereikbaar via de tuindeur in de serre van de woonkamer.
  • Keuken & was-faciliteiten; de keuken is van alle moderne gemakken voorzien. Hier bereiden de gastvrouwen en -heren maaltijden en kunnen onze bezoekers, als zij dat willen, ook hun eigen potje koken. Er is een wasmachine en -droger voor algemeen gebruik beschikbaar.
  • Logeerkamer & stilteruimte; de logeerkamer is ingericht met een zgn. opklap-bed, bergruimte, zitje met tv en eigen badkamer. Onze bezoekers kunnen deze ruimte ook gebruiken als zij zich even willen terugtrekken of bezinnen. De opklapbedden kunnen ook op de kamer bij de gasten worden geplaatst; indien de gast daar prijs op stelt.
  • De entree; de toegang tot het hospice is, ter voorkoming van ongewenste verstoringen, meestal afgesloten. De deur wordt opengedaan na een druk op de bel. De uitgang is altijd geopend. Vertrek van bezoek wel graag even melden aan de Zorgcoordinator of gastheer/vrouw.
  • De hal en kinderspeelhoek; de hal van het hospice is aangekleed met een kunstwerken van drs. B. Lamberts. Aan het einde van de gang is een kinderspeelhoek ingericht.

De drie gastenkamers zijn voorzien van draadloze alarmering voor oproepen van de verzorging. Ook de voordeur heeft een draadloze alarmering.Het gehele gebouw is voorzien van gratis Wi-Fi. Dit is beschikbaar voor gasten én bezoekers. De coördinator, gastvrouw of gastheer geeft u graag de toegangscode.