Het huis

In het Tineke Breiderhuis willen wij zo goed mogelijk een thuissituatie creëren voor terminale mensen. Wonen, werken en leven is er comfortabel en van alle gemakken voorzien. De sfeer is er gastvrij; onze gasten bepalen zelf wanneer hun bezoek welkom is. Wij doen er alles aan om de laatste levensfase en het afscheid waardevol te maken voor onze gasten en hun dierbaren.

Het huis is eind november 2017 opgeleverd na een verbouwperiode van 7 maanden. Deze relatief lange verbouwperiode werd met name veroorzaakt door het grote aantal speciale voorzieningen dat moest worden aangebracht; o.a. aangepaste badkamers en overal kozijnen van 126 cm. breed. De middelen voor deze kostbare verbouwing zijn geschonken door talloze instellingen die het initiatief van het stichtingsbestuur steunden. Een groot deel van sloop en verfwerk is gedaan door leden van twee serviceclubs in Stadskanaal; De Lions en de Rotary.

De opvallende kleuren van het huis zijn afgeleid van De Stijl, een kunst- en architectuurstroming uit het begin van de 20e eeuw; de pasteltinten van kunstenaar Theo van Doesburg (1883-1931). De schilderijen zijn gemaakt door architectuursocioloog en kunstenaar drs. B. Lamberts.